wtorek, 29 marca 2016

WEGE KOTLETY Z SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ

Składniki:
•kasza jaglana - 1 szklanka
•czerwona soczewica - 1 szklanka
•cebula - 1 sztuka
•czosnek - 3 ząbki
•posiekana pietruszka - 4 łyżki
•pieprz - do smaku
•sól himalajska- do smaku
•przyprawa warzywna - do smaku
•siemię lniane mielone lub bułka tarta - do obtoczenia

Wyk.: Kaszę jaglaną gotujemy w 3 i 1/2 szklanki osolonej wody.
Soczewicę gotujemy w 2 szklankach osolonej wody.
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą warzywną.
Wszystkie składniki mieszamy razem, formujemy kotlety, obtaczamy w siemieniu lnianym lub bułce tartej i pieczemy w piekarniku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz