środa, 16 marca 2016

OWSIANE PANCAKES

Składniki:
•2 jajka(osobno białka i żółtka)
•3/4 szklanki maki z płatków owsianych górskich*
•1/4 szklanki mąki z wiórek kokosowych*
•2 łyżki mąki ryżowej
•2 łyżki mąki pszennej
•2 łyżki niezmielonych wiórek kokosowych
•miód do smaku (u mnie 2 łyżki stołowe)
 •3/4 szklanki mleka roślinnego (u mnie sojowe)
•1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
•1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* Zarówno mąkę z płatków owsianych jak i wiórek można przygotować samemu np. w młynku do kawy.
Wyk.: Mieszamy w misce suche składniki. Dodajemy mleko, miód i wbijamy żółtka. Wszystko miksujemy na gładką masę. Ubijamy białka na sztywną pianę. Delikatnie dodajemy je do masy za pomocą łyżki. Pancakes smażymy na suchej patelni,tak aby równomiernie się zarumieniły. Podajemy z ulubionymi owocami, syropem klonowym lub miodem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz